Muziek

Wilt u met uw orkest, combo of koor gebruik maken van de ruimte en de faciliteiten waaronder de professionele muziekinstallatie neem dan contact met ons op.

De kaartverkoop kunt u zelf regelen en wij helpen u met de publiciteit via onze kanalen in de regio en de sociale media. In de pauze en/of na afloop van een concert kunnen koffie, thee of drankjes geserveerd worden.

Vast in ons muziekprogramma is opgenomen een serie singer-songwriter concerten onder de naam “Open Road Sessions” en een klassiek muziekprogramma onder de naam “Theeconcerten”.

Open Road Sessions 

Is de naam voor de maandelijkse akoestische concerten met singer-songwriters uit alle windstreken die georganiseerd worden in het Witte kerkje in Terheijden. Artiesten komen alleen, als duo, trio of met een hele band. De stijl waarin de muziek wordt gespeeld is altijd persoonlijk en kan variëren van folk, blues en country tot rock en andere muziekstijlen.

Open Road Sessions verwijst naar een weg zonder einde of een weg die kan leiden naar verschillende bestemmingen. Dit geeft een gevoel van vrijheid en mogelijkheden. De ‘Open Road’ geeft artiesten de vrijheid om de avond op zijn eigen manier in te vullen en de bezoekers mee ‘on the road’ te nemen.

Open Road Sessions is een luisterpodium en is aangesloten bij het platform luisterpodia.nl. Dat is een groep kleine podia in Nederland die specifiek een plaats bieden aan muzikanten en een publiek dat grote waarde hecht aan een ongestoorde muziekbeleving. Muziek kunnen horen en beleven zoals het bedoeld is, zonder ruis.

Open Road Sessions staat voor luisterconcerten waar de muziek centraal staat. Het Witte kerkje is vanwege de goede akoestiek zeer geschikt voor singer-songwriter optredens, de muziek komt er optimaal tot zijn recht. De unieke ruimte van het Witte kerkje draagt bovendien bij aan een intieme sfeer.

Open Road Sessions heeft geen winstoogmerk. De opbrengst wordt gebruikt om de artiest en de randvoorwaarden voor het concert te financieren én voor het behoud van het Witte kerkje. Het Witte kerkje in Terheijden is goed bereikbaar en er is voldoende gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Open Road Sessions vindt eens per maand plaats, in principe op de laatste donderdagavond van de maand, afhankelijk van de beschikbaarheid van de artiest. De deur is open vanaf 20.00 uur. De concerten beginnen om 20.30 uur en de avonden eindigen om uiterlijk 23.00 uur. Er zijn voldoende stoelen beschikbaar om in alle rust van de concerten te kunnen genieten.

De concerten in het Witte kerkje in Terheijden zijn al gestart in 2013 op dat moment onder de naam Puur Wit hetgeen stond voor muziek in de pure vorm, geen poespas. Wit sloeg op de plek waar de concerten georganiseerd werden: het Witte kerkje in Terheijden. Dit initiatief was ontstaan vanuit een tweetal wensen. De Stichting exploitatie Witte kerkje Terheijden wilde het kerkje graag meer multifunctioneel gaan gebruiken om zo inkomsten te werven voor het behoud van het kerkje. Nico Vermeulen, muziekliefhebber en frequent concertbezoeker, had de wens om een singer-songwriter club op te zetten voor muziekliefhebbers in de regio Breda. Vermeulen organiseerde toen al enkele jaren thuisconcerten, en het was tijd voor meer.

Theeconcerten

Al ruim veertig jaar worden er in de wintermaanden klassieke theeconcerten gehouden op een aantal zondagmiddagen om 15.30 uur, georganiseerd door de Stichting Theeconcerten. Professionele musici laten u genieten van een gevarieerd muziekaanbod.  De gematigde toegangsprijs maakt het bijwonen aan deze concerten voor iedereen toegankelijk.

Meer informatie is te vinden in de agenda onder info en kaarten.

Overige muzikale activiteiten

Regelmatig organiseren we concerten of nodigen we artiesten uit. Ook kunt u onze ruimte gebruiken om met uw eigen orkest, koor e.d. en uitvoering te verzorgen. In overleg regelen we de kaartverkoop, de publiciteit en eventueel hapjes en drankjes. Ook als repetitieruimte is het kerkje geschikt. 

Voor tarieven en nadere informatie kunt u contact met ons opnemen.