Muziek

Wilt u met uw orkest, combo of koor gebruik maken van de ruimte en de faciliteiten waaronder de professionele muziekinstallatie neem dan contact met ons op.

De kaartverkoop kunt u zelf regelen en wij helpen u met de publiciteit via onze kanalen in de regio en de sociale media. In de pauze en/of na afloop van een concert kunnen koffie, thee of drankjes geserveerd worden.

Vast in ons muziekprogramma is opgenomen een serie singer-songwriter concerten onder de naam “Puur Wit” en een klassiek muziekprogramma onder de naam “Theeconcerten”.

Puur Wit

Puur Wit, dat is de naam voor de maandelijkse akoestische concerten met singer-songwriters uit alle windstreken. Puur Wit staat voor muziek in de pure vorm, geen poespas. Wit slaat op de plek waar de concerten georganiseerd worden: het Witte kerkje in Terheijden. Het initiatief is ontstaan vanuit een tweetal wensen. De Stichting Exploitatie Witte kerkje Terheijden wilde het kerkje graag meer multifunctioneel gaan gebruiken om zo inkomsten te werven voor het behoud van het kerkje. Nico Vermeulen, muziekliefhebber en frequent concertbezoeker, had de wens om een singer-songwriter club op te zetten voor muziekliefhebbers in de regio Breda. 

Puur Wit staat voor luisterconcerten waar de muziek centraal staat. Puur Wit heeft geen winstoogmerk, de prijs van een concertkaartje zal, afhankelijk van de artiest, liggen tussen de tien en vijftien euro. De opbrengst hiervan wordt gebruikt om de artiest en de randvoorwaarden voor het concert te financieren én voor het behoud van het Witte kerkje. In de agenda staan de data van de concerten vermeld.

Uitgebreide informatie is te vinden op www.puurwitconcerten.nl.

Puur Wit is lid van luisterpodia. Kijk op www.luisterpodia.nl voor informatie. Een greep uit de doelstelling:

Praten tijdens een optreden is bij Luisterpodia uit den boze, de concertbezoekers begrijpen dat. Ze komen voor de muziek, die muziek heeft niet de functie van behang. Het kletsen gebeurt van tevoren en na afloop, maar niet tijdens een optreden. De podia kiezen bewust voor een opzet waarbij de muziek centraal staat en waardoor je echt door de muziek geraakt kunt worden. Dat vinden ze belangrijk omdat je door te luisteren meer bij je gevoel kunt komen. Het is niet jachtig, er is geen ruis, geen afleiding, daardoor kan het écht binnenkomen zoals de muzikant het bedoeld heeft. Voor artiesten zijn deze podia de krenten uit de pap, want zij bieden gelegenheid om het verhaal achter hun songs over het voetlicht te brengen.

Theeconcerten

Al ruim veertig jaar worden er in de wintermaanden klassieke theeconcerten gehouden op een aantal zondagmiddagen om 15.30 uur, georganiseerd door de Stichting Theeconcerten. Professionele musici laten u genieten van een gevarieerd muziekaanbod.  De gematigde toegangsprijs maakt het bijwonen aan deze concerten voor iedereen toegankelijk.

Meer informatie is te vinden in de agenda onder info en kaarten.

Overige muzikale activiteiten

Regelmatig organiseren we concerten of nodigen we artiesten uit. Ook kunt u onze ruimte gebruiken om met uw eigen orkest, koor e.d. en uitvoering te verzorgen. In overleg regelen we de kaartverkoop, de publiciteit en eventueel hapjes en drankjes. Ook als repetitieruimte is het kerkje geschikt. 

Voor tarieven en nadere informatie kunt u contact met ons opnemen.