Concerten

 

CONCERTEN

Behalve de jaarlijkse vaste serie theeconcerten in de wintermaanden (zie hieronder vermeld met groene tekst) georganiseerd door de Stichting Theeconcerten, organiseert de St. Exploitatie Witte Kerkje enkele bijzondere concerten (vermeld in rood)

Kaarten voor de theeconcertenserie: zie onderaan deze pagina (groene tekst)!!

====================================================

  

 

 

 

42 ste serie Theeconcerten 2017 – 2018 in het Witte Kerkje van Terheijden
Aanvangstijd concerten: Zondagmiddag om 15.30 uur

 10 december 2017

Trio Cortado:

Hannah de Witte – fluit; Arthur Klaassens – hobo;  Vincent Martig – basklarinet www.triocortado.nl

 

Trio Cortado speelt in het Witte Kerkje van Terheijden! Een ensemble, genoemd naar een kop koffie, in de serie ‘Theeconcerten’, dat belooft een mooie middag te worden!  Hannah de Witte – fluit; Arthur Klaassens – althobo en Vincent Martig – basklarinet gaan daarvoor zorgen.

 

Vanaf december 2012 vormen Hannah de Witte, Arthur Klaassens en Jasper Grijpink samen Trio Cortado. Jasper, die een concert met het Residentie Orkest heeft, wordt vervangen door Vincent Martig. Het ensemble boet hiermee echter niets aan kwaliteit in.

Het trio verrast altijd, want met de ongebruikelijke samenstelling van fluit, althobo en basklarinet, wordt het ensemble gedwongen om haar muziek zorgvuldig te kiezen en zelf te bewerken. Daarnaast speelt het ensemble ook stukken, die speciaal voor het trio zijn gecomponeerd. Zo zit de muziek altijd als gegoten!

 

Het programma omvat werken die oorspronkelijk in de 18e eeuw geschreven zijn, met als uitzondering preludes van Grieg, die in het begin van de 20ste eeuw zijn gecomponeerd. Alle composities zijn zeer vakkundig bewerkt voor de bezetting van dit trio.

U hoort muziek van Avison, Bach, Mozart, Beethoven en Debussy, grote namen, mooie en aansprekende muziek, verrassend bewerkt, toegelicht door de musici.

 

Trio Cortado heeft inmiddels flink aan de weg getimmerd. Trio Cortado speelde onder meer in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Een aantal stukken van een concert in de zomer van 2013 is uitgezonden op Radio 4, waar het trio in september 2014 ook live te gast was (bij Opium op 4). In 2013 werd de halve finale bereikt van het Internationale Kamermuziekconcours Almere.07 januari 2018

Più Corde:

Anna Jane Lester – viool; Paulina van de Pavert – cello; Liene Madern–Stradina -  fortepiano.04 februari 2018

Vocaal Mannenkwintet La Notte:

David Cohen – Countertenor Jan Krimp – Tenor; Paul Blommaert – Tenor; Jan Nobel – Bariton; Willem Bouwman – Bas; Informatie over ‘kwintetlanotte’ op Facebook

04 maart 2018

Artez/HKU Saxophone Orchestra (AHSO)

Muziekvakstudenten saxofoon uit Spanje, Griekenland, Litouwen, Engeland, België, Italië, Estland, Nieuw Zeeland, Cyprus en … Nederland. Ze komen speciaal bij Johan van der Linden studeren aan de Conservatoria van Zwolle en Utrecht.

www.johanvanderlinden.com/artezhku_saxophone_orchestr/maart 2018 :JUMBO ‘ Spek de Kas actie’

 

april 2018 :RABO Amerstreek ‘Clubkas – actie’ voor Theeconcerten W.K. Terheijden


Adres: Witte Kerkje, Hoofdstraat 1, 4844 CA Terheijden


Entreeprijzen:

Lage entreeprijzen ! Met daarbij een vrijwillige gift aan de uitgang hopen we de concerten nog lang voor u te kunnen blijven organiseren.
Entree per concert :

€ 6,50 // kinderen t/m 12 jaar gratis
Abonnement:

voor 5 concerten (november t/m maart): € 29 ,50 (Betaald vóór 1 nov. € 28,50)

3 - Concertenkaart :

3 concerten naar keuze € 18,00 (Betaald vóór 1 nov. € 17,00)

Bankrekeningnummer:

IBAN: NL92 RABO 0305 7899 29 t.n.v. Stg . Theeconcerten Witte Kerkje Terheijden

 

Inlichtingen over de theeconcerten, abonnementen bestellen en plaatsen reserveren :
E - mail: theeconcerten.wittekerkje@ziggo.nl // agaath@kaasschieter.org
Telefoon: 076 -5931177 (Agaath Kaasschieter)
Info m.b.t. Theeconcerten: https://www.facebook.com/TheeconcertenTerheijden Info m.b.t. Witte Kerkje: www.wittekerkjeterheijden.nl
Reserveren kan nu al voor alle concerten bij Stg. Theeconcerten Witte Kerkje Terheijden. Bij de indeling van de plaatsen zal rekening worden gehouden met het moment van reserveren. Tot 15.25 uur worden de gereserveerde plaatsen vrijgehouden.   

 

Info m.b.t. Witte Kerkje: www.wittekerkjeterheijden.nl